Kokemusasiantuntija Ella-Maria

 

 

Olen Ella-Maria, reilu kolmekymppinen toipuneen rahapeliriippuvaisen puoliso.

Olen miltei koko aikuisuuteni elänyt "toisena naisena" rahapelien ollessa se ensimmäinen rakkauden ja intohimon kohde. Pelaamattomia vuosia on kertynyt onneksi jo useita, joten viimein olen parisuhteessa se nainen numero yksi.

Puolisoni päästessä irti rahapeliriippuvuudestaan ja aloittaessaan toipumisen tien oli itselläni tilaa romahtaa. Olin vuosia kannatellut itseäni, perhettäni ja puolisoani. Kun ei enää ollut pakko kannatella muita, en jaksanut kannatella enää itseänikään. Sain diagnoosiksi yleistynyt ahdistuneisuushäiriö ja keskivaikea masennus. Vuosikausia kestänyt stressaava ja kuormittava elämäntilanne katsottiin näiden laukaisevaksi tekijäksi. Purin ahdistustani ostamalla tavaraa kotiin ja lapsille, mikä aiheutti toisen ongelman; velkaantumisen.

Tilanne on onneksi jo pidempään ollut tasainen ja hyvä ja voin sanoa nykyään eläväni normaalia ja niin tasapainoista arkea kun useamman lapsen lapsiperheessä voi elää. Olen kääntänyt aiemmat kipupisteeni ja heikkouteni voimavaroikseni. Nykyään nautin elämästäni!

Vuosien saatossa kokemusta on kuitenkin kertynyt sairastumisesta ja sairaslomista, työttömyydestä, eri palvelujärjestelmäviidakoissa pyörimisestä, velkaantumisesta ja velkajärjestelystä, kaikesta tästä huolimatta opinnoista valmistumisesta, elämässä selviämisestä ja toipumisesta. Elämä ei useinkaan ole niin mustaa, miltä kaiken sen ympärille kertyneen kaaoksen keskellä saattaa tuntua. Valoa pilkahtelee aina jostain rakosesta, mutta ne valonsäteet pitää opetella tunnistamaan.
"Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!"