Kokemusasiantuntija Tina

 

 

Hei, olen Tina, kokemusasiantuntija ja myös skitsofreniaa sairastavan omainen. Kun rakas lähiomaiseni sairastui, myös oma maailmani romahti ja näin läheiseni tulevaisuuden menetettynä.

Omaisen vakava sairastuminen herätti valtavasti tunteita kuten, hätää, pelkoa, paniikkia, ahdistusta, surua sekä syyllisyyden ja häpeän tunteita. Läheiseni sairaalahoidon aikana sairastuin itse uupumukseen, stressin seurauksena. Pitkän ja raskaan vaiheen jälkeen usko tulevaisuuteen heräsi uudestaan. Nyt monen vuoden jälkeen ja skitsofrenia diagnoosista huolimatta omainen elää onnellista ja hyvää elämää oman perheensä kanssa ja on työssä jossa viihtyy.

Itse olen kokenut lapsuuden aikaista seksuaalista hyväksikäyttöä 3-8 - vuotiaana. Trauma nousi pintaan voimakkaasti, kun olin vähän yli 50 - vuotias. Koko elämäni olen kuitenkin elänyt tuntien syyllisyyttä, häpeää, likaisuutta, ahdistusta ja itseinhoa. Monen vuoden traumaterapian ansiota olen kuitenkin päässyt eroon näistä raskaista ja tuhoisista tunteista.

Joskus jokin näistä tunteista voi hetkellisesti nousta pintaan, mutta nyt minulla on työkalut jolla pystyn niitä käsittelemään. Vaikka menneisyys on jättänyt haavansa, voin elää hyvää ja onnellista elämää arpien kanssa, voin jättää menneisyyden taakseni ja katsoa eteenpäin.

Nyt haluan tukea ja auttaa muita sekä luoda toivoa niille, jotka sitä tarvitsevat. Ei ole koskaan liian myöhästä saada hyvä elämä.